Каква е историята на двата сюжета? Прокуратурата на щата Ню Йорк

...
Каква е историята на двата сюжета? Прокуратурата на щата Ню Йорк
Коментари Харесай

Кадри от арестите на Путин и Тръмп бяха видяни от милиони. Оказаха се фалшиви

Каква е историята на двата сюжета?

 

Прокуратурата на щата Ню Йорк се готви да повдигне обвиняване против Доналд Тръмп поради нарушение на разпоредбите за финансиране на акцията му. Бившият президент на Съединени американски щати от няколко дни твърди, че чака да го арестува в околните дни. Въпреки че Тръмп (към момента на издание на материала) е на независимост, към този момент е извънредно елементарно да се намерят доста „ фотоси “ от задържането му. Това са имитации, генерирани благодарение на невронната мрежа Midjourney, чиито създатели към този момент са лимитирали основаването на такива изображения. Руското издание Meduza споделя за фотосите, които накараха разработчиците да се тормозят от дезинформацията, и изяснява по какъв начин работят новите правила в тази ситуация с Владимир Путин в Хага (да, към този момент има и такива).

 

В средата на март създателите на невронната мрежа Midjourney показаха V5 - петата версия на логаритъм, който ви разрешава бързо да създавате извънредно реалистични изображения към избран текст. Именно след излизането на такива текстове се появиха доста подправени (но много впечатляващи) фотоси от задържането на Доналд Тръмп. И сходни фотоси накараха мнозина да повярват, че това в действителност се е случило.

.

.

Най-популярни (и най-реалистични) от всички бяха „ фотоси от задържането на Тръмп “ от създателя на Bellingcat.

 

В резултат на това той изображението бе спряно. На изображенията, събрали 5,6 милиона гледания единствено в един акаунт в Twitter, Тръмп обществено се съпротивлява при арест и бяга от полицията. Или полицията го събаря на земята, или го носи срещу волята му. В „ спора “ се виждат синът и брачната половинка му: Доналд Тръмп-младши и Мелания Тръмп. На идващите фотоси някогашният президент на Съединени американски щати седи самичък на легло в килия, по-късно плаче в съда, а по-късно (очевидно след присъдата) в оранжев гащеризон търка подовете и чисти тоалетната на пандиза. В един миг той намира метод да избяга и стига до „ Макдоналдс “. Цялата тази история, несъмнено, е измислена: Тръмп е на независимост и просто чака да му бъдат повдигнати обвинявания.

.

.

.

.

Автор на фотосите, генерирани в Midjourney, е английският анализатор и основател на проверяващия план Bellingcat Елиът Хигинс. Медии, близки до Тръмп, към този момент упрекват следователя в разпространяване на имитации, макар че той самичък афишира, че фотосите не са същински.Хигинс, както всички останали, употребява Midjourney посредством бот на формалния Discord сървър на компанията. Хигинс декларира пред The ​​Washington Post (WP), че счита, че не е нарушил някакъв закон.

 

Най-вероятно обаче въпросът е в наличието на туитовете на Хигинс: даже Тръмп да не бъде задържан, тъкмо тези генерирани изображения ще се появяват в съзнанието на доста хора, твърди Сам Грегъри, шеф на правозащитната организация Witness. Дори в случай че индивидът на генерираната фотография да има шест пръста на ръката си, изображението въпреки всичко има „ унищожителен капацитет “ във връзка с дезинформация, счита Грегъри. Основният боязън, изяснява той, не е обвързван с обстоятелството, че хората, с помощта на подправени фотоси, могат да повярват в това или това събитие, а че ще спрат да имат вяра на всичко като цяло.

 

Огримен интерес провокират и „ фотосите “ от ареста на съветския президент Путин. Такива се появиха след решението на Международния углавен съд в Хага. Те, несъмнено, са подправени и евентуално също съдържат „ унищожителен капацитет “, а посланието им е дезинформация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР